helism 04.12.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Same szafki (paczki) nie są drogie. Koszty podnoszą właśnie kosze obrotowe i cargo (nawet 100%), prowadnice, fronty i uchwyty (zależy co kto sobie wymarzy). Ceny frontów mogą dochodzić nawet do 400 zł/m2, podczas gdy zwykła płyta z cięciem i oklejeniem 40 zł max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vika 04.12.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 ja tylko moge dodac od siebie:znalazlam taka firme ale jeszcze nie testowalam:http://www.brwmielec.plponoc sa duzo tansi niz brw studia kuchenne a maja to samojeszcze jak sie pojedzie na targ do legionowa w sobote to tam przyjezdzaja producenci mebli kuchennych - fronty maja np. od brw, a reszte robia sami - i tez jest taniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.12.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Fronty mam właśnie fabryczne "Milano" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 08.12.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 A jak sie sprawdza takie rozwiazanie:korpusy szafek typowe z marketu (widzialam cos takiego w Leroyu), a do tego "lepsze" fronty z Ikea albo BRW, montowanie samemu. Czy to do siebie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.12.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Istnieje coś takiego jak standardowe wymiary. Jeśli prodcenci się tego trzymają (a się trzymają bo standardowe podzespoły są tańsze) to wszystko do siebie musi pasować. BTW. Producenci mebli kuchenych nie produkują elementów z któryc są zrobione. Osobno kupują fronty, płyty meblowe, okucia itd. Przy zachowaniu właściwej staranności możesz samemu wykonać dowolną szafkę kuchenną we własnym zakresie niczy,m nie różniącą się od "fabrycznej". Kuknij np.: tu albo tu albo tu albo na jakąkolwiek inną stronę z tej listy BTW. Fronty z BRW lub Ikea należa raczej do tych tańszych, a nie lepszych. Cenę mebi kuchennych najbardziej nakręcają okucia - proste prowadnice do szuflad kosztują 4,5 za komplet, a metaboxy powyżej 30,-(zależy od rozmiarów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 11.12.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Ja zapłaciłem niedrogro za meble kuchenne forte (systemowe). http://forteo4.forte.com.pl/cms/PortalPageServlet?lang_id=0&page_id=65§ion_id=4&view=3&parent_program_id=8&program_id=296 Za program do kuchni 3-szafki wiszące, witryna, szfka pod zlew, dwie szafki stojące i taka 1/2 z szufladami oraz blatem zapłacilismy okołó 1500 zł. co zorbić kiedy mebelek nie do końca pasuje - tak było u nas. Zostało nam 15 cm luzu - to przedłużylismy nad "luz" blat i wsadziłem tan półkę na wino . Więc można i tanio. Ale faktycznie z dobrych materiałów i z przyzwoitym stolażem pownno sie liczyć od 2500 - do 5000 za kuchnię (w zależności od wielkości i jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 02.02.2004 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Właśnie zbliżamy się do końca kuchni i muszę przyznać, że chyba niewiele przekroczymy te 3 tys. Inna sprawa, że tyle wyjdą same mebelki, bez sprzętów. Zabudowa ma ok. 6,5 mb długości (sam dół - góra trochę mniej, ale są szafki narożne skośne). Korpusy zrobiliśmy z mężem sami, według mojego projektu, z płyt przyciętych na wymiar. Gdzie się dało wcisnąć (wszystkie niewidoczne płyty i półki w szafkach zamkniętych) jest najtańsza biała płyta. Blat standard laminowany w kolorze wiśni (paździerz 2,8 cm okleina wiśnia - jak to ładnie nazywają w Ikei ). Drzwiczki zrobił stolarz. Żywy jawor na sklejce - wyszły podobne do drzwiczek Adel (jasny) z Ikei, ale w cenie dużo niższej - około 130 złotych za metr kwadratowy. Mają trochę ostrzejszy kant (celowo - wygląda to bardziej nowocześnie). Musimy je tylko pomalować. Mam tylko 5 szuflad, 1 cargo 30 cm i kosz obrotowy narożny (to z droższych "podzespołów"). Ze sprzętami wychodzi drożej - w sumie około 10 tys zł: lodówka wolnostojąca Polar - ok. 2000 zł, piekarnik+płyta gazowa ceramiczna+ okap (wszystko do zabudowy) - prawie 3000 zł, zlew z fragranitu - 1600, bateria podokienna (nie Franke) - 300 zł. Sporo w tym własnej pracy, ale dla chcącego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK 11.02.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 bardzo mi sie podoba ten watek, kolejny, ktory trafia w moje "problemy" ogladam kuchnie i albo trafiam na tanich partaczy, albo na drogich partaczy albo ewentualnie na drogich, ktorzy cos potrafia te same szafki z tych samych materialow potrafia kosztowac 5-15k bylem juz w bodajze 6 Studiach Kuchennej Sztuki Walki i jestem podlamany, strata czasu poleccie zaufanych stolarzy z wawki i poludniowych okolic wawki - albo jakichkolwiek okolic, przejade sie mrtn - czy meble "systemowe" oznaczaja, iz jest to standardowy wymiar, nie dostosowany do Twojej kuchnii (tak sie domyslam)? Jakie sa roznice w cenie ? zmiescic sie w 3 tys...marzenie...bylbym zadowolony gdyby to bylo 5 tys czekam na odzew i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabandushi 19.02.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Vika nie wiem skąd jesteś, ja akurat z okolic Poznania.W swarzędzu jest firma Piotrex, w której kupisz płyty w dowolnym laminacie , przytniesz je na wymiar i kupisz fronty. Jeżeli chcesz fronty z MDF to nie ma sprawy wiele firm je sprzedaje, z drewnem będzie trudniej ale rozumiem ,że ze względu na finanse to nie wchodzi w grę. Wkład Twojej pracy lub małżonka polegałby na zmontowaniu tych płyt w kasty od szafek/oczywiście jeśli chcesz zaoszczędzić/.Mój kolega, który nawet żarówkę potrafi przekręcić też sobie poradził więc nos do góry :wink:pozdrowionka- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.03.2004 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 spokojnie możecie zmieścić się za 3-4 tyś ( w zależności od wymiaru) nawet z frontami z okleiny naturalnej. ale jak zaczynacie od tzw. salonu mebli albo studia mebli to musicie zabezpieczyć min. 10 k większość stolarzy zaopatruje się dzisiaj w dużych specjalistycznych hurtowniach albo u producentów we fronty które sprzedają duże polskie marki. We wrocku można spotkać takich ludzi np. na Niskich Łąkach w niedzielę jak robiłem remont to podjąłem taką decyzję i jestem zadowolony z 3 k z hakiem mam jakieś 5-6 mb kuchni z frontami z okleiny naturalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette 28.05.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 tak sobie porcjujemy ile co nas będzie kosztowało ) i tak się zastanawiam czy to starczy na kuchnię- meble ikea wiśnia : srebrny sprzęt do zabudowy ale bez szaleństw. Zdradzicie ile wy wydaliscie na swoje kuchnie i i gdzie się zaopatrywaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aesacus 28.05.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Po pierwsze dlaczego ikeaA po drugie wszystko zalezy co chcesz za te pieniadze mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette 28.05.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 kuchnia ikea bardzo mi się podoba- widziałam u 2 różnych znajomych -cenowo tez nie kształtują się najgorzej - a reszta piekarnik i płyta do zabudowy, okap , lodówka, ew. zmywarka to wszystko reszta pierdół z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kunze 28.05.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Pisalem juz w innym poscie, ze do bloku, co prawda kuchnia raptem 7 m kw., kupilem kuchnie pod wymiar u stolarza spod Bydgoszczy za 2,5 tys meble + 1,5 chlodziarka + 1 tys kuchenka + 350 zlewozmywak + inny sprzet, razem jakies 7 tys. Sprzet nie do zabudowy, ale ile taki normalny pod zabudowe moze wiecej kosztowac?1 Kolor "kalwados", pod kroj zony, cudenko. Nawet ja chetnie teraz w kuchni siedze i co wiecej pomagam. Mysle,ze za 10 tys kupisz kuchnie spokojnie, ale jak dobrze poszukasz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.05.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Polecam tak, - meble stolarz, ok. 5tys zł;- kuchnia pod zabudowe WROZAMET INOX 1100(termoobieg,inox)-1600zł (termoobieg,inox,zegar)- Chłodz.-zamrażarka bezszronowa (super sprawa) LG/Samsung biała (1,8-2tyś) - inox (2,5tyś)- mikrofalówka - najtańsza również LG/Samsung 300-350zł- zlewozmywak Inox - ok. 400zł- expres do kawy ciśnienowy od 250zł średnio około 9-10 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 31.05.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Oczywiście, że można. Ja mam kuchnię 9,2 m. Zabudowa plus sprzęt AGD (wszystko oprócz zmywarki) kosztowała mnie 11 tys. Przy drobnych zmianach wyszłoby i 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 09.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Front z MDF fornirowany ,Blum -okucia ,uchwyty -bez wkładek do szuflad-2500zł za górę i dół .Czy to do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.05.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Front z MDF fornirowany ,Blum -okucia ,uchwyty -bez wkładek do szuflad-2500zł za górę i dół .Czy to do przyjęcia? Jesli to 30' to nie do przyjecia Jakbys jeszcze powiedziala jaki to fornir, byloby znacznie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 09.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Chyba zabraklo jednego zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 09.05.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Za m2 naturalnie -front dąb bielony modyfikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts